We are in the process of migrating this forum. A new space will be available soon. We are sorry for the inconvenience.

Mijn fail over IP werkt niet op nieuwe server.


ictdude
04-05-10, 00:50
Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Rex
Zou je zo vriendelijk willen zijn om een mailtje te sturen naar support met de ip's die niet werken.

support@ovh.nl

Alvast bedankt
Opgelost zie: http://help.ovh.co.uk/ProxmoxBridge
+ http://help.ovh.co.uk/BridgeClient In versie 1.5 zit het schijnbaar iets anders in elkaar:

Staat deze info ook op de NL site ? Door vergelijkbare situatie's te bekijken op het UK forum is het me uiteindelijk gelukt
D.m.v. deze settings was alles weer ok (Dit op mijn Centos Guest KVM)

Probleem was dus de manier van routing op te zetten bij versie 1.5
mac aanpassen was niet nodig. Hier mijn complete verhaal op het UK forum:

http://forum.ovh.co.uk/showthread.php?t=3796

Op dit forum staat net iets meer info. Zodoende ook daar even gekeken.

IP: Your Failover IP
Netmask : 255.255.255.255

You will then add the following routes :

route add Dedicated Server IP but end in .254 dev eth0
route add default gw Dedicated Server IP but end in .254

You will then need to configure the dns of your machine so that it can make resolution domain. The IP information is 213.186.33.99

Rex
09-03-10, 10:42
Zou je zo vriendelijk willen zijn om een mailtje te sturen naar support met de ip's die niet werken.

support@ovh.nl

Alvast bedankt

ictdude
09-03-10, 09:59
Ik heb meerder servers bij OVH. En weet inmiddels wel hoe ik FO IP moet routen. Daarom vind ik het vreemd dat dit met de procedure welke OVH aangeeft nu totaal niet werkt.

Ik gebruik Proxmox 1.5. Het vreemde is dat dit alleen een probleem is bij een Linux installatie als volledige KVM ge´nstalleerd. Een OpenVZ linux installatie heeft dit probleem niet. Ook niet als ik een Windows OS op een KVM installer is er geen probleem. In het verleden heb ik de zelfde situatie ook al een mee gemaakt. De oplossing was toen:

echo 1 > /proc/sys/net/ipv4/conf/all/proxy_arp

Dit werkt nu niet meer als oplossing. Het vreemde is dat dit probleem alleen bij een Linux installatie als KVM gebeurd. Procedure welke normaal werkt: http://gids.ovh.nl/Proxmox

Dit werkt nu niet !? Nu is de vraag wat is hier aan de hand ? Ik kan van uit een andere Virtuele machine wel het IP (FO) Pingen. Maar kan niet van buiten dit IP pingen. Deze virtuele machine kan wel zijn ander vm┤s pingen maar niet een host op internet !? Als of de routing niet werkt.