We are in the process of migrating this forum. A new space will be available soon. We are sorry for the inconvenience.

PRO Server 2009/2010


darkstalker
10-08-09, 22:07
Citaat Oorspronkelijk geplaatst door oles@ovh.net
Voor de start van deze offererte zouden we de feedback van de klant over het onderstaanfe heel erg op prijs stellen:

- waar wordt de server voor gebruikt?
- zou het optioneel aanbieden van harde schijven met grote capaciteit, eenkrachtige CPU, veel RAM zinvol?
Uw feedback wordt zeer op prijs gesteld.


Met vriendelijke groet,
Octave.
Ik heb zelf al een kijkje genomen naar de nieuwe pakketen op de isgenoeg site en moet zeggen dat het er zeer interessant uit ziet. Ik ben zeer ge´nteresseerd in de nieuwe i7 bakken.
Zelf ben ik ge´nteresseerd in de mogelijkheden die de nieuwe servers met zich mee brengen, zoals remote HD broadcasts encoden om cpu cycles te sparen op lokale servers. Ik zou graag nog wel een extra editie van beschikbare windows server 2008 ertussen zien, namelijk Standard en Enterprise, omdat het gebruiks scenario en prijs gat van web (geen hyper-v) en datacenter server zo groot is.

oles@ovh.net
10-08-09, 20:04
Goedendag,

De Pro serie 2009 van servers wordt morgenavond in de 10 websites van Ovh.* geupdatet.


Met vriendelijke groet,
Octave.

l4mer
09-08-09, 13:37
So unlimited is going to be pretty much the same as it was before? That sounds pretty fair to me... Along with the price improvement this makes the Kimi L an interesting server again.

I wouldn't make the +2 +30 step for traffic series though. What about 50 euros for 10TB between those two?

Also, I do not really see the point of the .99 prices, while all tuning options are neat rounded prices.

oles@ovh.net
09-08-09, 12:44
Thanks for feedbacks.

I've read some new ideas in your feedbacks.
How about this:

trafic serie
-----------------------------------
server trafic switchport
SP 5TB/mo 100Mbps
EG 10TB/mo 1Gbps
MG 15TB/mo 1Gbps

unlimited serie (low priority on transit, no limit on peering)
-----------------------------------
server trafic switchport
SP no limit 100Mbps

cost extra TB (for trafic serie)
+2TB=14.90E
+30TB=149E
+60TB=299E
+90TB=349E


oles@ovh.net
09-08-09, 04:28
Goedenavond,

Ten eerste wil ik u allen bedanken voor uw feedback.
Uit deze is gebleken dat de 2009 serie in zijn algemeenheid de klant goed bevalt: het idee om de bandbreedte van der servers te voorzien van een degelijke garantie van een gegven aantal TB/maand.
Enige verduidelijking is nodig rondom het verschil tussen TB/maand en de Premium offerte. Klanten in Frankrijk hebben net zoveel verkeer als die van overige landen hoewel 200Mbps/maand 200Mbps/maand vermeld staat.
Dit is iets typisch Frans: er wordt bijvoorbeeld in Frankrijk heel vaak geadveteerd voor ADSL van 30 Mbps een FTTH van 100Mbps maar in werkelijkehid gebruikt de klant slechts 2 a 3 Mbps.

Hierdoor hebben we de keuze gemaakt om TB/maand te verfijnen om het te garanderen voor elke server op een onafhankelijke basis. Uit onze verkoopcijfers blijkt dat 80% van de verkochte servers sinds Januari behoren tot de trafic Series. Dit toont aan de Europese klanten weten wat ze willen en dat de Franse markt andere behoeften heeft dan de die van overige alnden.

We hebben ons gerealiseerd dat het aanbieden van servers met ''Unlimited'' bandbreedte zonder garantie ook een goede optie voor de teokomst kan zijn, dit staat bekend onder ''Low Priority''.
Hiervoor hebben 2 a 3 offertes in gedachten.

Voor de start van deze offererte zouden we de feedback van de klant over het onderstaanfe heel erg op prijs stellen:

- waar wordt de server voor gebruikt?
- zou het optioneel aanbieden van harde schijven met grote capaciteit, eenkrachtige CPU, veel RAM zinvol?
Uw feedback wordt zeer op prijs gesteld.


Met vriendelijke groet,
Octave.

oles@ovh.net
08-08-09, 12:56
PS: Indien u reeds in het bezit bent van een Isgenoeg server, verandert er NIETS, u behoudt dezelfde offerte en opties zoang u dienst verlengt.
Hetzelfde geldt voor alle veranderingen in een bepaalde serie of offerte: wijzigingen in de offertes zijn alleen van toepassing op nieuwe bestellingen

De nieuwe Isgenoeg serie goed is bevallen: 95% van onze klaten is die mening toegedaan.
Wij danken al onze klanten dan ook voor de feedback dankzij welke wij de Isgenoeg 2009 hebben kunnen afstemmen aan de marktvraag.

Zoals reeds aangekondigd blijft de professionele serie van onze dedicated servers gehandhaafd. omdat de huidige offerte de aan de bestaande behoeften voldoet. Opties waarnaar niet zo veel vraag is worden echter wel geschrapt om te worden vervangen met 3 andere van SSDD servers tegen aantrekkelijke prijzen.

Onze filialen behouden we slechts de trafic Series, uitgaande van de verkoopcijfers is daar de meeste vraag naar.
Wij gaan 5TB/maand aanbieden voor de SP, 10TB/maand voor de EG en 15TB/maand voor de MG. In Frankrijk behouden we de Premium Serie (200Mbps.infrastructuur met een bandbreedte die afhankelijk is van het aantal servers op de infrastructuur). Dit komt doordat wij de marktvraag tegemoet willen komen, in Frankrijk vindt men het prettiger om dat er geen beperkingen worden geldg terwijl wij merken dat in overige Europese landen de klant eeder exact wil weten wat men krijgt voor een bepaalde prijs en wat de kosten bij een overschrijding van de quota zijn.

Het principe van de PRO serie 2009/2010

De Isgenoeg 2009 is de serie van ''polyvalente'' servers, voor de prijs ervan krijgt u het maximum aan CPU, RAM, harde schijf en een fatsoenlijke bandbreedte. Voor de PRO serie in tegendeel streven wij naar een reproductie van het succes van de SP Storage die geen polyvalente server is maar eentje die gespecialiseerd is in de opslag. De SP beschikt over een grote opslagcapaciteit en een behoorlijke bandbreedte, de CPU en het RAM zijn niet de krachtigste op markt maar daarmee is het mogelijk om de server voor een zeer voordelige prijs aan te bieden: 6TB voor 89 euro exc.btw/maand zonder installatiekosten, de ideale oplossing voor backups en dataopslag.

De PRO serie 2009 zal bestaan uit de huidige SP Mini, mini, SP BestOf, SP Storage, EG BestOf, EG AMD, EG Max, MG BestOf, MG AMD en MG Max.
De enige wijziging hier is de vervanging van de 3ware door LSI is de MG/EG serie of het aanbieden van een RAID kaart in optie. De overige servers van de serie 2008 worden niet meer angeboden vanaf volgende en hier geldt ook dat bij verlenging van dienst exact hetzelfde is voor de klanten die reeds in het bezit van een server uit de serie 2008.

De 2009 serie wordt gecompleteerd met 3 SSD servers (1 SP, 1 EG en 1 MG) tegen zeer prijzen. Deze 3 servers worden gespecialiseerd in Web en SQL oplossingen dankzij een behhorlijke CPU en RAM, snelle schijfen die minder capaciteit hebben dan de overige servers in deze serie en wij willen wachten op de uitkomst van deze 3 ''LAMP'' servers.

Afhankelijk daarvan kan een specialisatie van de PRO servers plaatvinden voor een bepaalde activiteit en daarmee is het mogelijk om prijzen te verlagen en om teven naast de polyvalente servers van de Isgenoeg serie kleine cluster infrastructuur (met redundantie qua storing) van 3 a 4 servers voor 99 euro.
Kortom, voor 99 euro heeft u de keuze voor een polyvalente server of een cluster met sotoringredundantie .
Dit zijn in het kort onze plannen voor 2009/2010.

Bij voorbaat bedankt voor uw feedback.


Met vriendelijk groet,

Octave.