OVH Community, your new community space.

RPS evolution


Betatester123
03-06-09, 17:30
moeten we de RPS servers ook testen?

oles@ovh.net
03-06-09, 16:34
Goedendag,

De standaard diskgrootte van de RPS wordt verder ontwikkeld, de capaciteit gaat van 10GB naar 20 GB. De Premium en Business offfertes van de iSCSI worden dan aageboden. Deze bieden meer performance qua toegangsmogelijkheden dan de Standaard Oofferte. Hiermee willen wij de RPS servers flexibel aanbieden, de klant heeft dan een ruime keuze afhankelijk van zijn behoeftes bij de aanschaf van de server.

Een kort verhaal
18 maanden geleden is de RPSv1 ge´ntroduceerd in betaversie. Na 6 maanden was de eerste RPSv1 operationeel maar de we waren niet tevreden met de kwaliteit van de server voor wat betrof de QoS. Voor de RPSv2 is gebruik gemaakt van de QoS iSCSI waarmee de belasting op de gehele infrastuctuur goed gebalanceerd kon worden. Met de RPSv2 waren problemen in verband defecte harde schijven die naar onze smaak vaak vervangen moesten worden waardoor interrupties van de diensten soms plaatsvonden.
Hierdoor hebben we besloten om alle schijven van onze filers, 2100 in totaal, te vervangen voor meer perfomance en betrouwbaarheid. Deze werkzaamheden zijn 10 dagen geleden afgerond , afgelopen week is de QoS iSCSI van alle RPS servers geoptimaliseerd om de kwaliteit en betrouwbaarheid die wij bij de ontwikkeling van het product voor ogen hadden te bereiken.

Dankzij de introductie van de nieuwe schijven kunnen we nu ons aanbod beter afstemmen:
de standaardgrootte van een RPS gaat nu van 10GB naar 20 GB (prijs blijft hetzelfde).
Naast de Standaard offerte hebben we nu de Premium en Business offerte met meer mogelijkheden als het gaat om de toegang. Op die manier willen volden aan de vraag van zij die behoefte hebben aan grote opslagcapaciteit, hiervoor wordt een additionele prijs berekend.
De Standaard-offerte voor een RPS1 met 512RAM, 20GB is 10euro excl.btw/maand, voor elke 2GB exta aan ruimte betaalt u 2euro excl.btw/maand. De prijs blijft hetzelfde maar u krijgt 2 keer meer diskruimte.
De Premium-offerte voor de RPS1(20GB) is 20euro excl. btw/maand, voor elke additionele 10GB betaalt u 5euro excl.btw/maand.
De Business offerte voor de RPS1(20GB) kost 30 euro excl.btw/maand, voor 10Gb additionele diskruimte betaalt u 10euro excl.btw.

Met de Premium-offerte is een automatische backup toegankelijk via FTP beschikbaar (een infrastructuur gewijd aan backups gelokaliseerd op een andere datacenter).
Met de Business-offerte beschikt u automatisch over een backup toegankelijk via FTP met snapshots van de voorbije dagen.
Voor de Standaard-offerte is geen backup beschikbaar gesteld, deze bestaan wel maar zijn uitsluitend voor intern gebruik, bijvoorbeeld in geval van een crash.

De performances van de Premium zijn 4 hoger ten opzichte van de Standaard, deze twee kunnen worden ondergebracht in dezelfde infrastructuur dankzij de verbeteringen in de gebruikte schijven.

De NFS wordt niet meer aangeboden omdat het niet goed past in de huidige samenstelling van de RPS.

Planning:
Vanavond kunt de de schijfruimte van uw RPS van 10 naar 20GB verhogen.
Voor het einde van de week is de mogelijkheid om de Premium gratis te testen gedurende 24uur (dit is eenmalig).
Begin volgende week kunnen bestellingen worden geplaatst voor de Premium
Mogelijkheid om de Business-offerte te testen (alleen voor klanten met een Premium-offerte)

Meer weten:
http://www.ovh.com/fr/produits/offres_rps.xml.

NB: de site van de RPS is gepland in circa twee weken.

Met vriendelijke groet,
Octave.